Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

België bespaart op controle en vaccinatie

België gaat de kosten voor de controle op voedselveiligheid voor de landbouw- en voedingsmiddelensector volgend jaar met 12 miljoen euro verlagen. Dat blijkt uit een pakket maatregelen die de Belgische overheid gisteren bekendmaakte.

Een belangrijk deel van de besparing op de kosten wordt gerealiseerd door het aantal controles op koegekte (BSE) te verminderen. Dit levert een besparing op van 2,5 miljoen euro, meldt de Belgische website Vilt.

Daarnaast wordt de vaccinatie van varkens tegen de ziekte van Aujeszky stopgezet. De kostenbesparing daarvan bedraagt 4,5 miljoen euro. Vermindering van de bloedmonstercontroles voor brucellose en leucose leveren een besparing op van 925.000 euro.
Eerder maakte België al bekend dat de heffingen die aan het Voedselagentschap moeten worden betaald met 5,2 miljoen euro worden verlaagd.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    beboer

    moedertje staat

  • no-profile-image

    joop

    wat gaat belgie met al dat geld doen?

Of registreer je om te kunnen reageren.