Varkenshouderij

Achtergrond 244 x bekeken 5 reacties

Vlaams wild zwijn tam verklaard

In een weide in de Belgische gemeente Veerle-Laakdal is de laatste weken een uniek tafereel te zien.

Een jong wild zwijn heeft daar vriendschap gesloten met de koeien van Pierre Boeckmans. Ook de veehouder zelf is dikke maatjes met het wilde zwijn.

De vriendschap die het zwijn heeft met de koeien en de veehouder zorgt ervoor dat het dier niet wordt afgeschoten. De veehouder wil het dier de komende winter opstallen samen met de koeien.

Het Agentschap Natuur en Bos dat gaat over de jachtvergunningen heeft het wilde zwijn nu tam verklaard. "En dus valt het dier niet onder de jachtwetgeving. Het is het eigendom van de veehouder", aldus het agentschap.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wild "zwijn"hebben

  ja lekker die koeie jongens klooien maar wat aan met hun contacten en biosequrity en wij mogen straks de rekening weer oppakken voor die gasten

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Zo kun je ook wild rustig eten.

 • no-profile-image

  Pietraineke

  Als het hopelijk een zeugsken is stel ik voor om een pietraineke er bij te halen.
  De belgen zouden dan eindelijk eens wat nieuws ontdekt hebben dat concurentieel is met het klassieke saaje varkensvlees.
  Een prijs met een vleugje wildsmaak dat word pas business , wedden dat Vion er zijn slachtomzet in Belgie mee gaat optrekken!

 • no-profile-image

  bart jochems

  pas maar op met die wilde zwijnen ze veel schade veroorzaken aan mais ze rollen de plant plat om daarna de kolf op te vreten hetaren schade als je niet oppast!

 • no-profile-image

  beastly

  mooi bericht dat laat zien hoe slim en aardig deze diersoort is. toch meer dan alleen maar kanonnenvoer voor de jagers. hopelijk komt eens de wijsheid bij de mensen om dieren niet meer te misbruiken voor eigen genot.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.