Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Vion sluit vestiging in Meppel

Vion Fresh Meat West gaat zijn vestiging in Meppel in februari volgend jaar sluiten.

Vion slacht daar zo’n 20.000 vleesvarkens per week. Na de sluiting van Meppel verdeelt Vion die dieren over haar overblijvende slachterijen in Apeldoorn, Boxtel, Druten, Helmond en Groenlo.

Vion wil de bezetting in die slachterijen verbeteren om zo de kostprijs van varkensvlees te drukken. De sluiting van Meppel is geen gevolg van een dalende aanvoer van vleesvarkens. Vion blijft in Nederland zo’n 160.000 tot 170.000 vleesvarkens per week slachten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ramkraak

  aan aanbod genoeg maar ze kunnen het niet kwijt ze slachten ongeveer 4200 varkens per dag bij vion meppel en dat hoort 5000 tezijn is op alle vestigingen het zelfde dus sluiten ze meppel en kan de rest gewoon weer 5000 slachtingen per dag doen ik kan het weten ik werk bij vion meppel

 • no-profile-image

  gert

  de varkens uit de omgeving van meppel gaan al een hele tijd naar duitsland,en vion haalt weer varkens uit duitsland en betaald daar een hogere prijs,raar beleid .

 • no-profile-image

  Harm

  Wanneer de kosten bij VION gaan dalen, kunnen ze eindelijk de beloofde prijs gaan betalen. Maar ik ben onnozel, dat geld gaat natuurlijk snel naar de dikbuiken achter de vergadertafels.
  Nog meer varkens naar duitsland dus.

Of registreer je om te kunnen reageren.