Varkenshouderij

Achtergrond 202 x bekeken 3 reacties

Varkens Vleuten min 6 cent

De beurscommissie in Vleuten verlaagt haar verwachtingsprijs voor geslachte varkens voor volgende week met 6 cent naar € 1,53 tot € 1,55 per kilo. Daarmee volgt zij de prijsverlaging van de Duitse organisatie van vleesvarkenshouders ISN. Vion noteert volgende week in Duitsland 8 cent per kilo lager. Het aanbod van vleesvarkens is te groot voor de vraag naar varkensvlees. Dat levert volgende week 5 cent per kilo minder op, Levende varkens noteren in Vleuten 4 cent lager met € 1,24 tot € 1,26 per kilo. De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen daalt met € 2,50 naar € 30,00 per stuk.

prognose:

dalend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor knor

  Varkensrechten nu in vrije val?!
  Wie kan het huidige prijspijl van varkensrechten rendabel rekenen bij huidige voerwinstresultaten? Het kan toch niet anders dat ook de prijzen van varkensrechten nu verder gaan zakken. Het eerste begin is er, inmiddels toch al ruim 15 euro van de prijs af en we gaan verder zakken. Het geheel op een veel lager prijsniveau: varkens, voer, en rechten. Nu de bouwkosten nog. Dus 1 advies: wacht met kopen van rechten. Ze moeten en dus gaan zakken!

 • no-profile-image

  bartje

  helemaal mee eens. Handelaren in rechten houden prijzen hoog. Vraag je naar rechten, dan hoor je dat er weinig aanbod is en dat prijzen stabiel blijven. 'Verkopers willen nog niet zakken in prijs'. Wil je iets aanbieden, dan zijn ze niet thuis, 'moeilijk te plaatsen', 'kleine partij', 'kopers onzeker', enz.
  Het is ook gewoon onzin om zoveel geld voor lucht te geven. Eerst naar een lager prijsniveau, want dit houden we niet vol!

 • no-profile-image

  jan

  Ik dacht dat er in januarie zo hard werd geroepen dat de vleesvarkens dit jaar ZEKER de 2 euro gingen halen.We wachten af, we hebben nog 2.5 maand maar dan moet er toch snel iets veranderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.