Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Varkens Vleuten min 2 cent

De beurscommissie in Vleuten verlaagt haar verwachtingsprijzen voor zowel geslachte als levende varkens voor volgende week met 2 cent per kilo. De notering voor geslachte varkens komt daarmee op € 1,59 tot € 1,61 per kilo. Levende varkens noteren € 1,28 tot 1,30 per kilo. De Vleutense beurscomissie wijkt met haar prijsverlaging af van de varkensprijsontwikkeling in Duitsland. Daar blijven de varkensprijzen volgende week onveranderd op € 1,70 per kilo. Varkensvlees levert 2 tot 3 cent per kilo minder op. Bovendien is het aanbod van vleesvarkens groot. Dat verklaart de Vleutense prijsverlaging.

prognose:

dalend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zeugenboer

  Daar reseveren ze ons verdovingsapparaat mee!!!! 3 cent pro kilo = E 2.70 per varken. Kom op jongens alle varkens naar duitsland van de week, komt er een kleiner aanbod in nederland en dan kunnen die arme slachterijen misschien wel 3 cent meer betalen.

 • no-profile-image

  jos

  10 okt 09:39 "---Varkensvlees levert 3 cent per kilo minder op. Desondanks durven de Duitse slachterijen hun varkensprijzen niet te verlagen uit angst voor afzeggingen van varkensleveranties.--- 10 okt 22:48 "---Daar blijven de varkensprijzen volgende week onveranderd op € 1,70 per kilo. Varkensvlees levert 2 cent per kilo minder op.---" Wat is het nu 2 of 3 cent? Elke keer weer wordt een verlaging "verantwoord" om dat het vlees minder op brengt. Verder wil ik opmerken dat er een jaar of 10 geleden een gemiddelde "varkensprijs" gepubliceerd werd op basis van de mutatie's van de vleesonderdelen. Waarom wordt dit niet meer gepubliceerd? Is het misschien zo dat dan pijnlijk duidelijk wordt waar de eerste grootte winst blijft? Graag een reactie van je Derk. m.vr.grt. Jos

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Hoi Jos,
  Varkensvlees levert 2 tot 3 cent per kilo minder op. De prijsdaling is afhankelijk van de afzetmarkten, waarop een slachterij zit. Sommige slachterijen verkopen meer middels/bacon aan Engeland, anderen weer meer hammen aan Italië. Ik zal voortaan op vridag een overzicht geven van de prijsmutaties van de onderdelen. Die staan overigens maandag op de site onder de verwachtingsprijzen van Vleuten, Animo, NVV en CVS.
  Groeten, Derk

Of registreer je om te kunnen reageren.