Varkenshouderij

Achtergrond

NVV-biggenprijs onveranderd

De NVV houdt zijn biggenprijs voor volgende week onveranderd op 45 euro per stuk. Deze prijs ligt bijna 19 euro hoger dan vorig jaar rond deze tijd. De binnenlandse afzet van biggen binnen de vaste koppelingen loopt goed. De export is een drama. Kleine koppels biggen voor Spanje leveren 34 euro per stuk op de exportplaats op. Voor de grote koppels biggen die naar Polen gaan, wordt 37 tot 40 euro betaald. Buitenlandse vleesvarkenshouders zijn terughouden met het opleggen van biggen, omdat die dieren na de feestdagen aan het eind van het jaar als vleesvarken op de markt komen. Dan loopt de afzet van varkensvlees meestal niet best, omdat consumenten zich vol hebben gegeten met vlees tijdens kerst en oud en nieuw. Daarom wachten buitenlandse vleesvarkenshouders nog even met het opleggen van biggen.

prognose:

onveranderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.