Varkenshouderij

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

Duitse varkensprijs onveranderd

De Duitse varkensprijs blijft volgende week onveranderd op € 1,70 per kilo-geslacht gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is ruim. Er gaan minder vleesvarkens naar Polen en Hongarije, omdat deze landen geen geld hebben en de varkensprijs in hun ogen te hoog. Varkensvlees levert 3 cent per kilo minder op. Desondanks durven de Duitse slachterijen hun varkensprijzen niet te verlagen uit angst voor afzeggingen van varkensleveranties. De Duitse slachterijen probeerden hun varkensprijzen vorige week met 5 cent per kilo te verlagen. Dat ging uiteindelijk niet door, omdat veel handelaren besloten om geen varkens meer aan de Duitse slachterijen te leveren. De Duitse varkensprijzen bleven deze week zodoende onveranderd. Vion volgde dat voorbeeld in Nederland. De overige Nederlandse slachterijen verlaagden hun varkensprijzen deze week wel met 3 cent per kilo. Vion leverde deze week met zijn onveranderde varkensprijs marge in en zal dat volgende week herstellen.

prognose:

onveranderd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kenner

    Derk ,


    vlug je commentaar veranderen , je slaat de ( duitse) bal verkeerd

    prijs onveranderd

Of registreer je om te kunnen reageren.