Varkenshouderij

Achtergrond 177 x bekeken 1 reactie

Duitse varkensprijs 5 tot 6 cent lager

De Duitse varkensprijzen zakken volgende week met 5 tot 6 cent per kilo. De ISN en Tönnies noteren 6 cent lager. Vion Duitsland verlaagt zijn prijs met 5 cent per kg. De ISN-prijs komt daarmee op € 1,49 per kilio. In de afgelopen negen weken is deze prijs met 34 cent per kilo gezakt. Zo'n grote prijsdaling hebben vleesvarkenshouders zelden meegemaakt in zo'n korte tijd. De kredietcrisis veroorzaakt de grote prijsdaling. Zonder deze crisis zouden de varkensprijzen veel hoger liggen. Het prijsverschil met eind oktober vorig jaar bedraagt nu nog maar 18 cent per kilo. Negen weken geleden lag dat prijsverschil met vorig jaar nog op 34 cent per kilo. Door de relatief hoge voerprijzen zijn de inkomsten van de vleesvarkenshouders, ondanks de hogere varkensprijzen, dit jaar veel alger dan vorig jaar.
Het aanbod van vleesvarkens is nog steeds te groot ten opzichte van de vraag naar varkensvlees. Varkenshandelaren en –exporteurs denken dat de varkensprijs over twee weken niet verder meer daalt. Het aanbod van vleesvarkens neemt dan af. Een flinke daling van de temperatuur zou de afzet van varkensvlees nog een extra stimulans kunnen geven.

prognose:

dalend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    derk , je bent nog een optimist !!!!!!!!!!! over 2 weken misschien gelijk

    Dat de prijs in korte tijd zo naar beneden stort zal zich keihard wreken

Of registreer je om te kunnen reageren.