Varkenshouderij

Achtergrond

CBL wil overleg met partijen verklaring Noordwijk

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) houdt vast aan de afspraken die zijn gemaakt in het kader van verdoofd castreren, maar wil wel zo snel mogelijk met de andere partijen die de verklaring van Noordwijk hebben ondertekend aan tafel.

Dat meldt directeur consumentenzaken en kwaliteit Marc Jansen. Die andere partijen zijn LTO, NVV en COV. Het CBL wil met de andere partijen de resultaten die het Duitse slachtbedrijf Tönnies zegt te halen met een geurdetectiesysteem bespreken. Jansen: "Als er mogelijkheden zijn om sneller te stoppen met castreren dan willen we die benutten. In de verklaring van Noordwijk staat dat we uiterlijk in 2015 stoppen met castreren. Als dat eerder kan dan willen we dat graag."

Jansen stelt verder verbaasd te zijn dat een buitenlands bedrijf zo snel met een eindoplossing lijkt te gaan komen, terwijl er door de Nederlandse partijen steeds wordt gesteld dat daar veel meer tijd voor nodig is. "Wij willen zo snel mogelijk boven water zien te krijgen wat de oplossing van Tönnies waard is. Als zij het kunnen, dan moet het ook bij andere partijen kunnen."

Of registreer je om te kunnen reageren.