Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Biggen iets goedkoper

Biggen worden deze week enkele euro’s goedkoper door de dalende varkensprijs. De prijs voor het ondereind van de biggen zakt niet meer. Deze dieren worden volop geslacht in Nederland en Kroatië om als speenbig tijdens de feestdagen aan het eind van het jaar op tafel te komen.
De export van Nederlandse biggen loopt nog steeds moeizaam als gevolg van de kredietcrisis. Oost-Europese vleesvarkenshouders willen de dieren wel kopen, maar hebben geen geld om ze te betalen. Alleen een stijging van de waarde van hun valuta kan de export van Nederlandse biggen naar Oost-Europa bevorderen. Gelukkig hoeven er weinig biggen de grens over, omdat Nederlandse vleesvarkenshouders het merendeel van de biggen kunnen opleggen.
De NVV-verwachtingsprijs voor biggen daalt deze week met 1 euro naar 40 euro per stuk. Het Spaanse Lerida noteerde afgelopen vrijdag 1 euro lager dan een week eerder met 17 euro per stuk. Anderhalve week geleden hield Lerida zijn biggenprijs op vrijdag onveranderd op 20 euro, maar verlaagde die de dag erna met 2 euro naar 18 euro per stuk.

prognose:

dalend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    pietje

    HET IS GEWOON SCHANDALIG !!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.