Varkenshouderij

Achtergrond

wankel evenwicht varkensmarkt

De laatste weken neemt de prijsdruk op de varkensmarkt geleidelijk toe. Dat was deze week niet anders. Daarmee is het risico van een prijsdaling deze maand nog niet voorbij.
Het aanbod begint weer normale vormen aan te nemen na de feestdagen, maar is wel groot. Er zitten voldoende varkens in de markt. Handelaren maken melding van een goede export van levende varkens. Dat zie je terug in de beursnotering van Montfoort die een cent steeg voor week 3. Vooral Oost-Europese markten vragen goed varkens. De kwaliteit speelt daarbij geen rol. De Oost-Europese landen kunnen nóg meer varkens niet aan. Daarom kopen ze deze week nog wel maar bieden ze minder, zodat varkenshouders met een paar cent onder de beursnotering voor levende varkens genoegen moeten nemen.
De vleeshandel zit wederom in de min. Doordat de vraag klein is en de koers van de Britse pond sterk zakte is vlees daar moeizaam te verwaarden. Op andere markten is het ook tobben. Gelijke noteringen is het beste wat erin zit deze week.

prognose

hooguit gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.