Varkenshouderij

Achtergrond 169 x bekeken

Vleesvarkens weer gelijk

Het wordt alweer de tiende week dat de Duitse Vereinigungspreis €1,32 per kg geslacht-gewicht noteert. Daar zag het begin deze zeker niet naar uit. De vleesverkoop verloopt moeizaam, varkens waren er voldoende kort na de feestdagen. Het grote aanbod neemt op een enkele uitzondering na weer enigszins normale vormen aan, zodat de markt iets ontspant.
Uit de vleesverkoop komen geen positieve signalen. Zowel in Nederland als Duitsland staat de prijs onder druk. Wekelijks gaat de kaasschaaf erover zodat de marges van de slachterijen geleidelijk volledig verdampt zijn. Op de Engelse markt is het tobben met de dalende koers van de Britse pond. De verkoop van deelstukken voor andere markten zoals schouders, nekken en hammen verloopt voor minder geld volgende week.
Als de varkensprijs komende week ook ongeschonden doorkomt, is het gevaar van een prijsdaling nog niet voorbij. Volgens de meeste prognoses is het aanbod deze maand groot, zodat de markt royaal voorzien blijft van varkensvlees.

prognose

hooguit gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.