Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Vaste biggenprijs

De DPP-notering blijft deze week ongewijzigd op €24,50 per stuk staan. Ondanks dat de grootste prijsdruk eraf is, zit een verhoging er nog zeker niet in, aldus de noterings-commissie. De vleesmarkt zit muurvast en toont nog geen teken van herstel. Dus voor de varkenshouder verbetert het perspectief niet en groeit ook de oplegbereidheid niet. Het exportvolume staat op een laag peil in vergelijking met vorig jaar.

In het district Brescia, waar een kwart van de Italiaanse varkenstapel zit, heerst blaasjesziekte. Dit gebied heeft een biggenoverschot, maar de vervoersbeperkingen leiden er vooralsnog niet toe dat in andere delen van het land de vraag naar buitenlandse biggen toeneemt. Die biggen komen wel over een paar weken, is de redenatie. En in de mesterij wordt toch niets verdiend, dus laten we de stal gewoon even leeg staan.
De traditionele voorjaarsopleg is Spanje moet nog volledig gestalte krijgen. De Spaanse markt zit in een diep dal.

prognose

stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  tom

  sorry maar
  ik ken geen 1 mester die bewust zijn stal leeg laat

 • no-profile-image

  knorine

  dit ruikt naar partijtrekken

Of registreer je om te kunnen reageren.