Varkenshouderij

Achtergrond 162 x bekeken 4 reacties

Varkensprijs op randje afgrond

Het aanbod varkens in Nederland is erg groot laatste weken. Dat wordt bevestigd door de slachtaantallen die wekelijks zo'n 20.000 hoger liggen dan in de eerste weken van voorgaande jaren. Nederlandse slachterijen zitten propvol of werken met een quotum. Door zo veel mogelijk levende varkens te exporteren, ook naar Oost-Europa proberen handelaren zo goed mogelijk door het aanbod heen te komen. In Duitsland en België stellen slachterijen zich terughoudend op, ze bellen niet volop om varkens.
Iedereen stelt alles in het werk om de varkensprijs in de benen te houden. De druk vanuit de sector op slachterijen is groot. In Duitsland bestaat de indruk dat het aanbod iets terugloopt. Dat is hoog nodig. Want na 3 maanden met onveranderde noteringen moet er snel een omslag ten goede komen, anders maakt de varkensprijs alsnog een val. De vleeshandel levert immers week na week in.

prognose

gelijk

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Michel

  "De vleeshandel levert immers week na week in." ?? De varkenshouder en zijn gezin doet dat al maand na maand. Daar mag ook wel eens een beetje aandacht van de boerderij naar toe, dacht ik zo.

 • no-profile-image

  willem

  Jammer kom en eis inkomensteun.
  Waarom een ander wel en varkenshouders niet.
  Ik zou zeggen het is de hoogste noodzaak,DVB oprichten en er tegenaan!
  Zie onze collega~s melkveehouders.
  Samen sterk NU of NOOIT.

 • no-profile-image

  knorine

  lieve willem, de enige steun die we verwachten is van onze collega's nl. wij zouden graag onze mest willen afzetten tegen normale en reele condities! Ik vind je een sosiaal mens mogen we bij jou mestafzetten zonder een vette bankporto mee te nemen, want tja deonze is nl leeg.
  Dit is voor ons nl de manier om te overleven.

 • no-profile-image

  kenner

  Ja ; de boer levert inderdaad al maand na maand in !
  Laat het ons zo stellen , er moet dringend verandering in de europese varkens prijsvorming komen . Blijft de primaire sector voor het grote aanbod ( of weinig vraag) dan zal heel de sector gegarandeerd de dieperik in . Wat nu al voor 70 % zo is

Of registreer je om te kunnen reageren.