Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Nieuwe burgemeester Ede voor zwijnenjacht

Voormalig staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap, die woensdag is geïnstalleerd als burgemeester van Ede, is voor de jacht op het te grote aantal wilde zwijnen op de Veluwe.

Dat heeft hij in zijn installatierede gezegd. Van der Knaap is het met verscheidene bestuurders op de Veluwe eens dat het te grote aantal zwijnen zorgelijk is. De provincie Gelderland wilde eenmalig drukjacht toestaan, maar na protesten van dierbeschermingsorganisaties is die vergunning door de rechter geschorst.

”Het lijkt erop dat gewacht moet worden op het eerste dodelijke verkeersongeval. Ik demp de put liever voor het kalf verdronken is”, zo zei de kersverse burgemeester van Ede. Een belangrijk deel van de Veluwe is grondgebied van de gemeente Ede.

Bij de installatie was minister-president Jan Peter Balkenende met zijn gezin aanwezig wegens vriendschapsbanden die dateren uit de tijd bij de vakorganisatie CNV, zoals Van der Knaap memoreerde. Verder waren onder anderen minister Eimert van Middelkoop van Defensie en de nieuwe staatssecretaris Jack de Vries naar Ede afgereisd, net als de Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn.

Van der Knaap toonde zich in zijn eerste toespraak voor de gemeente blij met zijn nieuwe baan. ”U krijgt mij helemaal. Helemaal puur. Met de goede en minder goede kanten. Ik ga niet naar Ede om mijn carrière af te bouwen. Ik zie dit als de kroon op mijn carrière.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ed

  waarom niet een kudde wilde zwijnen bijelkaar drijven in veewagens laden en dan weer loslaten in het Vondelpark
  kunnen de dierenbeschermers ze ook eens van dichtbij zien

 • no-profile-image

  Arend

  Uitstekende gelegenheid om koe bij de horens te vatten en probleem met wortel en al te verwijderen

Of registreer je om te kunnen reageren.