Varkenshouderij

Achtergrond 164 x bekeken

Impasse in overleg met ministerie over klepkeuring

Alle varkensexporteurs hebben gisteren keuring aan de laadklep aangevraagd bij de Voedsel en Waren Autoriteit. De betrokken partijen hebben gisteren geen vooruitgang geboekt in de ontstane impasse over keuringen.

Saveetra weigert de lijst door te sturen met transporteurs die verklaren mee te doen aan het nieuwe kwaliteitssysteem. Dit zou goedkopere stalkeuring mogelijk maken. Volgens de transporteurs is er gisteren wel contact geweest met de handelarenbond NBHV, maar is van overleg geen sprake.
De NBHV is woedend. ”Een zeer kwalijke opstelling van Saveetra. Zij brengt de poging om het imago van de branche op te krikken, ernstig schade toe”, oordeelt voorzitter Piet Thijsse.
Het CDA heeft minister Gerda Verburg om nadere uitleg gevraagd over de keuringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.