Varkenshouderij

Achtergrond

Hendrix Genetics wil France Hybrides overnemen

Fokkerijbedrijf Hendrix Genetics wil het Franse varkensfokkerijbedrijf France Hybrides overnemen van het Franse bedrijf Groupe Glon.

Hendrix en Groupe Glon hebben daartoe een intentieverklaring getekend. De verwachting is dat de overname in de eerste helft van dit jaar wordt afgerond.

France Hybrides wordt een onderdeel van Hendrix Genetics en wordt geïntegreerd met de varkensfokkerijdivisie Hypor van Hendrix. Groupe Glon behoudt de distributie voor France Hybrides in Frankrijk.

Tegelijkertijd onderzoeken partijen de mogelijkheid van een strategisch minderheidsaandeel voor Sofiproteol (meerderheidsaandeelhouder in Groupe Glon) in het aandelenkapitaal van Hendrix Genetics.

France Hybrides is het leidende particuliere varkensfokkerijbedrijf in Frankrijk. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in Chateauneuf-sur-Loire bij Orleans en heeft basisfokbedrijven voor de zuivere lijnen op verschillende plaatsen in Frankrijk. Het bedrijf heeft afzetmarkten in meer dan 30 landen en heeft naast fokbedrijven in Frankrijk, ook activiteiten in Tsjechië, Polen en Oekraïne. Ook heeft het bedrijf activiteiten in Vietnam. Deze blijven buiten de geplande overname.

Moederbedrijf Groupe Glon van France Hybrides is gevestigd in Saint Gerand in Bretagne. Het is actief in de veevoeding, en is leverancier van agrarische benodigdheden en genetica. Het is eigendom van de familie Glon (35 procent en het financieel beleggingsbedrijf Sofiprotéol (60procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.