Varkenshouderij

Achtergrond 154 x bekeken

CDA vraagt opheldering over klepcontrole

Het CDA vraagt landbouwminister Gerda Verburg om opheldering over de keuring van varkens aan de laadklep bij export.

Dat blijkt uit de schriftelijke vragen aan de minister die CDA-lid Henk Jan Ormel op zijn website heeft gepubliceerd. Het CDA wil ook weten of die controle van de VWA steekproefgewijs plaatsvindt of dat er sprake is van een 100 procents controle.

Ook wil het CDA duidelijkheid over de knelpunten in het concept herziene preventieregelgeving (ook wel: verzamelregelgeving). Waarom is de verplichting voor een eenvoudige wasplaats en afleverruimte bij veehouders daarin weggevallen, vraagt Ormel zich af. Hij wil daarnaast ook weten welke andere knelpunten worden opgeworpen door transportorganisatie Saveetra.

Of registreer je om te kunnen reageren.