Varkenshouderij

Achtergrond 251 x bekeken 3 reacties

Vermaak om Nederland

Wat is er aan de hand met Nederland? Iedereen heeft het heel erg goed, maar klaagt voluit. En een kwart van de jongeren wil zelfs emigreren.

De afgelopen 2 weken heb ik mogen genieten van een heerlijke vakantie op een verre bestemming. Dagelijks een Telegraafje gekocht en dagelijks met verbazing het nieuws uit Nederland gelezen. Wat is er toch aan de hand?? Een kleine opsomming.

De Telegraaf meldt dat 25% van de jongeren wil emigreren, belangrijkste oorzaken: onveiligheid en intolerantie. Dit viel me de afgelopen weken ook al op in de kranten. Een jongen die op de trein wacht en door een randdebiel met een bijl wordt vermoord, een gefrustreerde mislukkeling die wraak neemt en een huis in de fik steekt met de dood van een vrouw tot gevolg, enzovoort. Zo langzamerhand geloof ik dat de gemiddelde Nederlander immuun is voor deze bizarre nieuwsfeiten. Een gevaarlijke „acceptatie” en mijn inziens het gevolg van een te lichtzinnig optreden van politie-justitie en ministers die alleen maar praten over normen en waarden.

Dagelijks schijnt het aantal files en de lengte van de files toe te nemen. Een stukje autobaan A4 is al 50 jaar (!!) onderwerp van studies en discussies. Ook de A18 tussen Doetinchem-Enschede is een voorbeeld van tientallen jaren geneuzel en gezever of de achterhoekse olifantmug wel of niet tot de beschermde insecten behoort.... Uiteindelijk zal de Nederlandse economie worden getroffen door een verkeersinfarct zonder weerga. Ook het superieure Schiphol heeft problemen. De overheid wil een vliegtax invoeren, wat de concurrentiekracht doet afnemen. En ook de snelstgroeiende vliegmaatschappijen uit China komen niet naar Schiphol. Uiteindelijk banenverlies en nadelig voor de economie. Gaan de Nederlanders het nog véél slechter krijgen, terwijl er op Prinsjesdag al zoveel slecht nieuws voor de „arme Nederlanders” werd verkondigd...

Prinsjesdag was een topdag voor mij aan de rand van het zwembad. Mijn vrouw tikte me verschillende keren aan dat ik niet zo luid mocht lachen aan de rand van het zwembad..... Prachtig! De Nederlanders, die in feite alles hebben wat het dagelijkse leven aangenaam maakt, klagen steen en been. De VVD noemt het huidige kabinet zelfs „Den Uyl 2”, gebaseerd op het meest geldverslindende kabinet dat ooit in Nederland aan de macht was..... Aan de rand van het zwembad lagen ook enkele koppels Nederlanders hardop te discussieren over hoe slecht de komende jaren gaan worden. Van die vijftigers, waarvan de vrouwen al half omgebouwd en gelift zijn en dat zonodig topless moeten laten zien aan mensen die daar niet om gevraagd hebben, paraderend met 2 kg goud om polsen/nek/voeten, en 4 weken lang met de bruine toeter in de zon liggen..... Toen ik dit alles hoorde en las kwam ik genoegzaam tot de conclusie dat ik blij ben niet meer in Nederland te wonen. En het rare is, „vroeger” had ik dit gedrag ook totdat ik in Hongarije kwam en daar met eigen ogen kon aanschouwen hoe verrekkes goed elke Nederlander het heeft. Terwijl die toch dagelijks klagen. Ik zou zeggen, zet die negatieve energie eens om in positieve energie en ga met z’n tienduizenden de straat op om van de regering een betere aanpak tegen alle geweld te eisen!

« vorige | volgende »

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Benny

  Als we niet meer klagen gaat het pas echt slecht zeg ik!

 • no-profile-image

  robert

  Klagers hebben geen nood hoor...

 • no-profile-image

  Arno-one

  Ronald, perfect dat je enige tijd aan dat heerlijke zwembad lag... ik gun het je van harte!
  Net zo min als je gezelschap aldaar is ook de bedoelde "pers" een betrouwbare referentie. Natuurlijk is er genoeg te verbeteren, zowel in Holland als in Hongarije! Geniet ervan!!

Of registreer je om te kunnen reageren.