Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensprijs moeizaam gelijk

Het aanbod slachtrijpe varkens loopt de laatste weken snel op. In Duitsland overstijgt het wekelijkse aantal slachtingen de 900.000 stuks. Deze aantallen werden dit voorjaar voor het laatst gehaald. Hetzelfde beeld zien we ook terug in Nederland. Veel slachterijen zitten tot de nok toe vol. Voor handelaren betekent dit dat het extra inspanning kost om de varkens te plaatsen. Zowel in Duitsland als België stellen slachterijen zich terughoudend op.
Het vlees wordt wel verkocht. Maar zodra er meer voor wordt gevraagd haken de inkopers af. De markt wordt dus overduidelijk bepaald door kopers. De verschillende deelstukken van het varken worden voor gelijke, tot iets lagere prijs verkocht. In Duitsland volgen de slachterijen de Vereinigungsprijs zodat de noteringen gelijk blijven. Ook in Nederland zal de prijs komende week overwegend onveranderd blijven.

prognose

moeizaam gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.