Varkenshouderij

Achtergrond 155 x bekeken 1 reactie

Prijsval vleesvarkens

De druk op de varkensprijs begon al in week 36. Zowel in Nederland, als in de ons omringende landen komen veel vleesvarkens op de markt. In Frankrijk resulteerde dat in week 37 in een prijsdaling van 4 cent per kg geslacht-gewicht. Volgende week gaat ook de Duitse prijs onderuit, en wel met een stuiver.
Ondanks enorme weerstand vanuit de varkenssector is een prijsval onvermijdelijk. Varkenshouders in grote delen van Europa willen de kostprijsstijging terug zien in hun eindproduct. Tot dusver trekt de markt zich hier niets van aan en zakt de prijs. De meeste deelstukken van het varken staan onder prijsdruk. In Nederland zakt komende week de prijs ook, mogelijk iets minder dan in Duitsland.

prognose

prijs zakt 3 tot 5 cent

Eén reactie

  • no-profile-image

    peter

    schandalig is deze verlaging

    Al één bediende , ambtenaar of arbeider gezien die bovenop zijn loon geld moet opleggen ?

    Hopelijk komt die spiraal terug in t gezicht van grootdistribiteurs en slachterijen ! Verdienen niet beter want ze zorgen niet voor de leveranviers van hun product , namelijk "de boeren "

Of registreer je om te kunnen reageren.