Varkenshouderij

Achtergrond 167 x bekeken 2 reacties

Biggenprijs zakt verder

De biggennotering van Vion voor week 37 is €1 gezakt tot €19. Vion hoopt met deze verlaging de binnenlandse biggenafzet goed op gang te houden. Omdat de varkensprijs voor komende week onder druk staat en de export uitermate stroef verloopt, wordt de binnenlandse markt nog belangrijker.
Na enige onenigheid tussen handelaren in het noorden en zuiden van Nederland besloot de DPP-commissie haar notering voor deze week onveranderd te laten. Door de Nederlandse transportbeperkingen in verband met de nieuwe MKZ-uitbraak in Engeland blijft het voor komende week onzeker wat de prijs gaat doen.

prognose

aanhoudend prijsdruk

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  De vlees varkens brengen op dit moment tussen de 125 / 130 euro op.

  Vion denk de binnenlandse biggen afzet in een goed spoor te houden , door de prijs te verlagen.

  Zou een kleine verhoging van de biggenprijs niet beter werken , op het koop gedrag van de vleesvarkens houder ??

  Maar als ze dat doen lopen ze tegen het probleem op dat er 80.000 biggen in de week de grens over moeten. En waar niemand verlies op wil lijden. ( buiten de vermeerderaar om dan )

  Dus waarom nog een goed big maken voor een goede binnelandse relatie , als je toch word afgerekend op export prijzen.

 • no-profile-image

  Thomas

  Zou een kleine verhoging van de biggenprijs niet beter werken , op het koop gedrag van de vleesvarkens houder ..........Uhhh ik denk niet dat er ook maar een enkele vleesvarkenshouder op dit moment zit te wachten op een prijsverhoging van wat dan ook, behalve de vleesvarkes. Wij betalen ook liever 20 euro meer aan een fokker dan al het geld dat we kwijt zijn aan mest en voer. Iets waar jullie ook last van hebben. Maar de markt bepaald de prijs. Zo is het met het voer, het mest, de vleesvarkens en ook de biggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.