Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Vleeshandel onverminderd moeizaam

Met de prijsdaling van 1 tot 2 cent vorige week pakten de slachterijen een stukje marge terug. De vleesopbrengsten waren namelijk zeker niet minder dan de week ervoor. Het aanbod aan vleesvarkens is normaal tot iets aan de krappe kant. In deze sector is er nauwelijks last van de MKZ-beperkingen geweest.
Afgelopen vrijdag bleven de Duitse Vereinigungspreis en de Vionprijs onveranderd. Een normaal aanbod aan vleesvarkens staat tegenover een wat vriendelijkere vleesmarkt bij de oosterburen. Daarvan is in Nederland nog weinig te merken. De onderdelen blijven allemaal gelijk, met een klein plusje voor onderdelen die de verwerking ingaan. De afzet van nekken staat daarentegen onder druk, wat aangeeft dat het barbequeseizoen, naar het lijkt, ten einde is. Mogelijk dat het naderende einde van de vakanties een positieve impuls geeft aan de verkopen en dus de varkensprijs.

prognose

prijs gelijk

Laatste reacties

 • no-profile-image

  r.k.

  vandaag en morgen barbecueweer varkensprijs + 5 cent euro?

 • no-profile-image

  JB

  vion Duitsland klaagt over te duur inkopen.Wat moet de veehouder dan zeggen bij zijn aankoop van grondstoffen.
  De aankoopprijs moet niet naar beneden hun verkoopprijs moet naar omhoog. Wanneer wordt dat toch eens duidelijk???

 • no-profile-image

  Karel

  Schandalig hoe ze de primaire sector weerom in de hoek duwen

  Wanneer worden die dure grondstoffen doorgerekend ? Of moeten er elk jaar 9000 landbouwers stoppen in België ?

 • no-profile-image

  koen acke

  We leven in een markt van vraag en aanbod,zolang het aanbod ietske groter is dan de vraag komen der geen eerlijke prijzen nie meer terug.Volgens mij zal het marktaanbod(niet alleen in belgie) moeten krimpen om de varkens duurder te vermarkten.Schoonste voorbeeld daarbij is de oliemarkt, de producenten spreken een produktieplafond af en zie vandaag maar eens hoeveel je aan de pomp betaalt.

 • no-profile-image

  Timmermans

  maak het svp kloppend? :vleuten geslacht - 1cent, via sms hoor ik plus 2 cent en noteringen stonden vorige week 1,35 deze week 1,37?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.