Varkenshouderij

Achtergrond 164 x bekeken

Vleeshandel blijft lauw (archief)

De varkensmarkt ondervindt nauwelijks negatieve gevolgen van de MKZ-beperkingen. In Duitsland noteren Vion en Tonnies beide 2 cent lager. De Vereinungspreis daalde met 6 cent; een correctie voor het gelijk houden van de prijs vorige week. In Duitsland zijn er genoeg varkens terwijl de slachterijen het vlees niet duurder kunnen verkopen. Met het verlagen van de prijs wordt een stukje marge gepakt.
De onderdelen van de varkens brengen gemiddeld een paar cent meer op, behalve de hammen voor Italië. Door de vakantieperiode en de extra vrije woensdag (Maria Hemelvaart) in de zuidelijke landen is de afzet van dat onderdeel moeizaam. Richting Engeland is tijdelijk wat meer vlees gegaan, maar omdat ze inmiddels weer slachten, profiteren de slachterijen nauwelijks van de situatie. Ook gaan er door minder zeugenslachtingen meer vettere onderdelen richting de verwerkende industrie.

Deze week blijft de situatie moeizaam. Een aantal slachterijen en vleesverwerkers draaien op een lager pitje door de vakantie en de extra vrije dag. Tel daarbij een groot aanbod vleesvarkens en de negatieve prijsvorming in Duitsland, en een verlaging van de varkensprijs ligt in het verschiet.

prognose

prijs lager

Of registreer je om te kunnen reageren.