Varkenshouderij

Achtergrond 222 x bekeken

Varkensprijs verder omlaag (archief)

Het aanbod varkens groeit de laatste weken gestaag. Veel slachterijen melden dat zij in week 31 tot aan het plafond vol zaten. Het is nog een voorlopig cijfer, maar volgens de PVE zat het aantal slachtingen vorige week op 283.000. Dat is dicht in de buurt van de beste weken dit voorjaar. Ook in Duitsland groeit langzaam maar zeker het aanbod.

Bij de slachterijen is het op, die kopen al weken te duur in. Dat moet nu gecompenseerd worden in de vorm van lagere noteringen. Vion Duitsland doet deze week 4 cent van de notering af en gaat niet mee met de Duitse producentenprijs die onveranderd blijft. Bij de verkoop van verschillende deelstukken wil het niet vlotten. Vooral de hammenprijs zakt omdat de Italianen massaal met vakantie zijn. Ook op de Britse markt staan de prijzen onder druk. In Nederland houdt de prijsdruk aan, de noteringen zullen een paar cent onderuit gaan.

prognose

1 tot 3 cent lager

Of registreer je om te kunnen reageren.