Varkenshouderij

Achtergrond

Gekke varkensmarkt

In de loop van deze week leek de varkenprijs verder te gaan stijgen. Tot vrijdagochtend, toen Vion Duitsland bekend maakte komende week niet meer te betalen voor de varkens. De moeizame vleesverkoop laat een verdere stijging van de inkoopprijs niet toe. Onder druk van de ISN en een krapper aanbod in Duitsland besloot Vion alsnog de prijs 2 cent te verhogen.
In Nederland is het aanbod deze week ruim. De prijs voor belangrijkste deelstukken hammen en middels blijft gelijk of stijgt hooguit 2 cent. Nekken staan onder druk en buiken worden iets duurder verkocht. De komende week zal de varkensprijs iets verder stijgen. Vooral onder invloed van de Duitse markt waar de varkens vlot te plaatsen zijn en de vakantieperiode er opzit.

prognose:

prijs stijgt 1 tot 2 cent

Of registreer je om te kunnen reageren.