Varkenshouderij

Achtergrond 196 x bekeken 2 reacties

Geen uitstel uitrijdverbod

Het ministerie van landbouw verleent naar verwachting geen uitstel voor het uitrijverbod van dierlijke mest.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  smets

  een onbegrijpelijk, en onterecht besluit dat vele gezinsbedrijven treft.
  als de motivatie echt is, dat de boeren maar moeten zorgen voor meer mestopslag omdat er van een structureel probleem sprake zou zijn, dan is het een theoretisch besluit dat een realistische onderbouwing mist en nergens op slaat.

 • no-profile-image

  Henri van Ingen

  Het is jammer dat het ministerie zo kort terugkijkt want ze hebben natuurlijk wel gelijk dat er op dit moment (eind aug.)goede weersomstandigheden zijn. Maar als je kijkt naar een termijn van de afgelopen 6 weken dan is het constant stelen geweest tussen de buien door met op veel plekken te weinig draagkracht om echt voldoende uit te kunnen rijden . Met dit in het achterhoofd en de druk op de mestmarkt en de beschikbare capaciteit van de machines zou het zeker gerechtvaardigd zijn om wel uitstel te verlenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.