Varkenshouderij

Achtergrond 168 x bekeken 4 reacties

Biggenmarkt blijft moeizaam

De biggenmarkt verloopt nog onveranderd stroef. Eind vorige week zijn weliswaar de vervoersbeperkingen opgeheven, de handel kwam nog hard op gang. De vakantieperiode in het zuiden van Europa en de extra vrije dag halverwege de week maakten de oplegbereidheid niet groot. Bovendien hebben de buitenlandse afnemers niet smachtend staan wachten op Nederlandse biggen. In de meeste gevallen zijn de plaatsen opgevuld met binnenlands materiaal. Dat dit vaak kleinere koppels zijn, is op de koop toegenomen. De ferme daling van de Spaanse prijs toont aan dat de nood niet erg hoog is. Ook in Nederland is de oplegbereidheid niet bijzonder. Daarvoor is het rendement momenteel veel te laag.
Deze week gaan naar verwachting wat meer biggen de grens over. Met name Polen is iets meer in beeld. De kleinere koppels kunnen weer hun weg in binnen- en buitenland vinden. Gezien de totale vraag en aanbod is het gelijk blijven van de prijs het hoogst haalbare.

Prognose:

prijs gelijk

Laatste reacties

 • no-profile-image

  een bezorgde mester

  tsja , nog meer bouwen nog veel meer bouwen .oh oh oh

 • no-profile-image

  klein boertje

  waar zijn nu de heren van de voorlichting die t altijd maar hebben over groeien..groter..uitbreiden.. en stilstaan is acheruitgaan hebben..?

 • no-profile-image

  varkensboer

  groter is ook idd een oplossing ( als je 6000 drieren per jaar afleverd of 40.000 dieren per jaar is er een groot verschil als je 5 euro per dier overhoud)

  het probleem is volgens mij dat niet de boeren maar de handelaren en voerleveransiers die slag nu aan het maken zijn ( die hebben ook in slechte jaren altijd de kost gewoon verdiend)

 • no-profile-image

  Els kok

  Steeds groter, steeds meer werk, veel meer mest, steeds naar verhouding slechtere prijzen......en maar klagen. Daarom noemen burgers ons ook stomme boeren!!
  En helaas dat is wat dit betreft volledig terecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.