Varkenshouderij

Achtergrond 156 x bekeken

Varkensprijs zwaar onder druk (archief)

De slachterijen draaien op vakantiesterkte. Het kost daarom moeite de varkens te plaatsen. Van tekorten op de Duitse markt zoals aan het begin van de maand is geen sprake meer. Daar zijn vraag en aanbod redelijk in evenwicht. Omdat het in de vleesafzet niet aantrekt en het aanbod, vooral in Nederland voldoende is ontstond er in de loop van week 30 prijsdruk. Deze situatie zet richting het eind van de maand voort.
Duitse en Belgische slachterijen willen wel varkens kopen maar voor minder geld. De flauwe varkensmarkt snakt naar een positieve impuls. Een omslag naar een periode met warm en droog weer zou de markt goed doen, zodat vooral de seizoensartikelen in prijs stijgen. In Duitsland blijft de prijs volgende week gelijk, zodat in Nederland de schade beperkt blijft en de prijzen gelijk tot iets lager zullen noteren.

prognose

prijs gelijk tot -1 cent

Of registreer je om te kunnen reageren.