Varkenshouderij

Achtergrond 144 x bekeken

Varkensprijs knalt omhoog (archief)

Het kleine aanbod vleesvarkens is komende week bepalend voor de prijsvorming. Ondanks dat veel slachterijen op vakantiesterkte draaien zijn de varkens goed te plaatsen. Zodra de Vion vestiging in Helmond start gaat de poort in Apeldoorn drie weken dicht. Ook in Duitsland worden de grote aantallen slachtingen van dit voorjaar niet gehaald. De laatste weken blijft het aantal slachtingen bij onze oosterburen ruim onder de 900.000 stuks per week.
De export van levende varkens draagt bij aan de huidige schaarste. Naar Spanje gaan wat lichte varkens tot 100 kg levend-gewicht. Daarnaast is er meer vraag uit Hongarije en Polen.
De situatie in Europa kantelt nu. Terwijl in de Zuid-Europese landen de varkensprijzen onder druk staan of zelfs iets zakken gaat in Nederland, België en Duitsland de prijs juist omhoog. De prijsstijging is min of meer afgedwongen. Aan de verkoopkant moest veel worden goedgemaakt om de hogere inkoopprijs te rechtvaardigen.

prognose

Varkens 4 tot 5 cent duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.