Varkenshouderij

Achtergrond

Rek uit varkensprijs (archief)

Na twee weken met sterk aantrekkende varkensprijzen komen de slachterijnoteringen komende week niet van hun plaats. Er hangt een duidelijke vakantiestemming boven de markt waarin het ontbreekt aan beleving. Enige uitzondering hierop vormt Frankrijk. Daar steeg de prijs richting week 30 ruim 4 cent per kg geslacht-gewicht.
Duitse slachterijen vragen minder nadrukkelijk varkens. Ook in Nederland is het aanbod toereikend. Nederlandse slachterijen konden het zich in week 29 permitteren het prijsverschil met hun Duitse collega’s een centje op te laten lopen. Onder invloed van iets warmer weer en sterke druk van fokkers om biggen op te leggen zakken de gewichten. In week 29 zat het geslacht-gewicht onder de 90 kg. Het aanbod zal daarom niet ruim zijn komende week.
Voor de slachterijen blijft het scherp calculeren. De meeste onderdelen van het varkenskarkas gaan voor dezelfde prijs van de hand. Daarentegen blijft inkoopprijs onveranderd in week 30.

prognose

prijs gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.