Varkenshouderij

Achtergrond 265 x bekeken

Cosun en Vion zoeken samen overname in aardappelsector

De voedingsbedrijven Cosun en Vion kijken beide naar overnamekansen in de aardappelsector en zullen eventueel samenwerken bij een koop.

Dat bevestigt voorzitter Jos van Campen van de raad van beheer van coöperatie Cosun (eigenaar van aardappelverwerker Aviko) vandaag in het Agrarisch Dagblad.

Daan van Doorn, voorzitter van de raad van bestuur van Vion, laat weten dat zijn onderneming nadrukkelijk kijkt naar mogelijkheden om uit te breiden in de sector van de gemaksvoeding (convenience). Dit is ook het segment van de aardappelverwerking waar Cosun vooral op mikt.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Vion kijkt naar overnamemogelijkheden in de aardappelsector. Eerder dit jaar gaf de Rabobank aan dat zij een overname- en fusiegolf verwacht in deze sector. Ook constateerde de bank dat er behoefte is aan een nationale kampioen, naar voorbeeld van Vion.

Of registreer je om te kunnen reageren.