Varkenshouderij

Achtergrond 203 x bekeken

'Budget luchtwassers moet omhoog'

Het budget voor luchtwassers moet omhoog nu varkenshouders daar massaal belangstelling voor tonen.

Het zou vreemd zijn als varkenshouders, die in een beter milieu investeren, geen subsidie krijgen voor luchtwassers. Zo reageren voorzitter Annechien ten Have van de LTO-vakgroep Varkenshouderij en bestuurslid Mark Logtenberg van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) op de overschrijding van het budget voor luchtwassers.

Voor varkenshouders is 15 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het installeren van luchtwassers. Zij hebben aanvragen ingediend voor 40 miljoen euro subsidie. "Als de overheid niet elke aanvraag honoreert, moet zij niet zeuren als varkenshouders niet willen investeren in milieuvriendelijke technieken", stelt Ten Have.

Of registreer je om te kunnen reageren.