Varkenshouderij

Achtergrond

prijsdaling vleesvarkens (archief)

Het risico van een lagere varkensprijs lag al een tijdje op de loer. Deze week wordt het werkelijkheid. In Duitsland gingen Vion en Tönnies in week 25 al niet mee met de plus 2 cent van de Vereinigungsprijs. Voor week 26 komen beide slachterijen al met hun prijzen uit voordat de producenten dat doen. De Duitse marktleiders verlagen hun roepprijzen met 3 cent waarmee de toon is gezet. De prijsverlaging doet de vleeshandel geen goed en zal ook direct gevolg hebben voor de Nederlandse roepprijzen.

Het aanbod is net als in de afgelopen weken normaal. Slachterijen vragen wel varkens maar bieden minder. De opbrengsten bleven achter bij de gestegen inkoopprijzen deze maand. Daarnaast loopt het deze week nog eens extra moeizaam in de vleesverkoop. Van voor tot achter staan de verschillende varkensdelen onder druk. Hammen en middels zakken een paar cent in prijs. Schouders en nekken noteren fors lager.

prognose:

vleesvarkens 3 cent lager

Of registreer je om te kunnen reageren.