Varkenshouderij

Achtergrond 163 x bekeken

licht herstel biggenmarkt (archief)

De biggennoteringen zijn vooral onder invloed van de gestegen varkensprijzen in week 24 met gemiddeld een Euro verhoogd. DPP wil met een verhoging van €1,50 voorkomen dat de toeslagen oplopen. Marktbewegingen moeten in de basisprijs tot uiting komen en vooral niet in de toeslag.

In het binnenland groeit de animo om biggen op te leggen. Er komen daarentegen maar beperkt oplegplaatsen vrij.

Op de belangrijkste exportmarkt Duitsland blijft de situatie onveranderd moeizaam. De Duitse biggenmarkt loopt over. Mesters verkopen hun graan in plaats van het als varkensvoer te gebruiken. Het lukt daarom niet alle stallen vlot vol te krijgen bij onze oosterburen. Voor de biggen die normaliter naar Duitsland gaan moet een alternatief worden gezocht, dat gaat ten koste van de prijs. In Zuid-Europa en Polen lukt het wel de biggen een Euro duurder te verkopen, maar dan ligt de opbrengst altijd nog lager dan in Duitsland.

prognose:

De markt biedt deze week geen ruimte de prijs te verhogen. De noteringen passen zich hooguit nog iets aan elkaar aan en stijgen daarom een Euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.