Varkenshouderij

Achtergrond 170 x bekeken

Vleesvarkens gelijk deze week (archief)

De grote Duitse slachterijen remmen een verdere prijsstijging en gaan niet mee met de 2 cent extra die de ISN voorstelt. Er zijn varkenshouders die gokten op een hogere prijs en de levering tot week 25 uitstellen. Uitgestelde levering verstoort het aanbod niet, dat pakt normaal uit deze week. Het probleem zit aan de vraagzijde. Vooral in Duitsland stellen de slachterijen zich terughoudend op. Het lukt niet de hogere inkoopprijzen goed te maken in de vleesverkoop.

De prijsstijging in Denemarken is een puur technisch. Danish Crown gaat werken met een hogere basisprijs en minder kwaliteitstoeslag. Alleen in Spanje stijgt de varkensprijs.

In de vleesverkoop loopt het nog niet hard. Schouders doen het wel goed, en in mindere mate ook ribben en nekken. Voor hammen zit er hooguit een kleine plus in. Deze week zullen de vleesvarkensprijzen onveranderd tot een cent extra noteren.

prognose:

vleesvarkens gelijk tot +1 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.