Varkenshouderij

Achtergrond

Schifting onder adviseurs

Adviseurs van Accon AVM deden een cursus in de varkens-showroom. Ze snappen nu dat varkenshouders steeds gerichter adviezen gaan inwinnen. Hun brood staat op het spel.

We zijn nu volop bezig met de voorbereidingen van het volgende seizoen in de Varkens-Showroom. Toezeggingen van kopstukken uit de varkenshouderij zijn reeds vastgelegd. Varkenshouders die de toekomst in willen, worden op hun wenken bedient met thema’s die het rendement verbeteren.

Deze week heb ik nog een inleiding verzorgd voor een twintigtal adviseurs van Accon AVM. In de Varkens-Showroom volgden zij een interne training met als doel de toekomstgerichte varkenshouders voor zich te winnen. Aan het eind van de bijeenkomst mocht ik nog een uur terugkomen, waarop twee adviseurs mij klant moesten zien te maken. Dat is nog niet gelukt, ook al omdat ik nog maar enkele jaren terug na een zorgvuldige selectie voor ABAB gekozen heb.

De training heeft echter wel vruchten afgeworpen, bleek na afloop. De mannen en vrouwen hadden naar mijn idee goed in de gaten wat de huidige varkenshouder vraagt aan advisering. Steeds vaker zullen deze adviezen op maat ingekocht worden. De vanzelfsprekende adviseringsrol van de voerindustrie zal geschiedenis worden. Afrekening vindt plaats op rendementswaarde van de wijze raad die verstrekt wordt door verschillende bureaus. Schifting zal er de komende jaren ook zeker volgen.

In het nieuwe seizoen willen we een selectie van 15-20 bedrijven de mogelijkheid bieden om varkenshouders te overtuigen. Eerste gegadigden hebben zich reeds gemeld om hun visie in de Varkens-Showroom weer te geven. Het beloofd een vernieuwende aanpak te worden met maar één doel. De Nederlandse varkenshouder de voorsprong te laten behouden in kwaliteit en rendement.

« vorige | volgende »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.