Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Mest, een moeilijk goedje

Drie van de vier varkenshouders hebben problemen om de mestbalans sluitend te krijgen. Het is een probleem dat al lang speelt.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  John De Jong

  We moeten een goed fosfortair systeem hebben voor boer boer stransport en dan weet iedereen wat je afvoert of aan voert er worden veel kosten gemaakt om niets laat ze bij die tbs maar gps op binden voor het te laat is wat in de meeste gevallen zo is .

 • no-profile-image

  marc michielsen

  Bemonstering klopt echt helemaal niets van,heb een mest bassin liggen heb gemixt,daarna afgevoerd. De eerste vrachten hadden een fosfaat gehalte van 3.19. twee weken later weer gemixt zit in de laatste vrachten maar 0.93 fosfaat in. Dit betekent dat ik wel 3 keer zoveel kuubs af moet zetten die er gewoon niet zijn. Hoezo een mest probleem? Het bemonsteren is gewoon een probleem.

 • no-profile-image

  Frank Harmsen

  Ik snap niet waarom ik geen dierenhouders vind die hun mest willen goedkoop willen verwerken en de biomest die er dan uit komt verkopen?

  Ik bied 15 Euro per m³

  Kontakt:
  harmsen.frank@googlemail.com

 • no-profile-image

  Bart Verhees

  het systeen dat de mest die je op je eigen land brengt niet bemonsterd hoeft te worden ongeacht de afstand, en de mest die je bij je buurman op zijn land brengt wel is niet uit te leggen. Daar daag ik ierdereen toe uit.
  We moeten naar een systeen dat alleen mest die over een verre afstand word gestransportteerd word bemonsterd.
  alle percelen die een veehouder bemest eigen land, of dat van de buurman geeft men een maal per jaar op. De overheid hoeft dan alleen nog te controleren dat percelen geen twee maal opgegeven worden, dat moet te doen zijn.
  fraude uitgesloten omdat ontvangende boer groot belang heeft ook daadwerkelijk de mest te ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.