Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Wakker Dier deert Hema niet

De Hema zit al maanden om tafel met Wakker Dier. Ze voelt zich genomen dat nu een e-mailcampagne gestart is. Maar er is geen enkel effect op de omzet.

Wakker Dier voert een kruistocht tegen cultuurgoed nummer één, de Hemaworst. Die is van varkensvlees dat deels van onverdoofd gecastreerde beertjes komt.

Hema is maar kleine vleesinkoper


Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam zit er wel een beetje mee in haar maag. Ze wil best naar diervriendelijker varkensvlees, maar zegt zelf in haar eentje niet zo veel voor elkaar te krijgen. “Als vleesinkoper zijn wij maar een kleine partij”, zei een Hema-persvoorlichter.

Consument eet er geen worst minder om


De Hema voelt zich door de e-mailcampagne van Wakker Dier overigens genomen. De gigant in onderbroeken en rookworsten zat namelijk al maanden aan tafel met Wakker Dier, toen die via de media een worstenhetze begon. Maar dikke tranen schreien doen ze ook niet op het hoofdkwartier van de Hema. Daar merken ze namelijk bar weinig van negatieve effecten. Bezorgde moeders of activisten zijn niet voor de winkels gaan liggen. De rookworstomzet is bij weten van de woordvoerder niet ingezakt. En ook de pers, nooit te beroerd om van een mug een olifant te maken, geeft ook al niet thuis. “U bent de eerste die mij erover belt”, zei de woordvoerder.

« vorige | volgende »

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrit

  Hema worst.vind ik altyd erg lekker..Draai die beekman door de worst,maar dan lust ik hem niet.

 • no-profile-image

  Natasja

  Waar hebben we het over zeg met zijn allen. We moeten inderdaad goed zijn voor de dieren, maar dit gaat te ver. Waar miljoenen mensen nog dagelijks honger hebben lopen wij over zulke zaken te leuren. De intensieve veehouderij in Nederland doet goed zijn best, om met de tijd mee te gaan!

 • no-profile-image

  Peter

  Ik ben er toch gevoelig voor. Het is schandalig wat er met die dieren gebeurt. Zelf wist ik nooit dat Hema hier ook aan mee deed. Nou, voor mij voorlopig geen Hema worst.

Of registreer je om te kunnen reageren.