Varkenshouderij

Achtergrond 256 x bekeken

Ventilatie in het voorjaar

Deze periode staat erom bekend dat het overdag al flink warm wordt. Maar doordat de natuur nog koud is, koelt het ’s nachts flink af. Dit seizoen vraagt daarom wat meer controle op en inregelen van ventilatiesystemen in uw schuren. Boerderij verzamelde voor u een vijftal artikelen over ventilatie in het voor- en najaar.

Stal klaarmaken voor de zomer

De zomer is de tijd van hogere temperaturen én de tijd om onderhoud te plegen aan de stal. Zorg dat u op deze periode bent voorbereid. Enkele aandachtspunten op een rijtje. Lees de pdf »

Varken mag niets merken van de herfst

Als de bladeren vallen,wordt in veel stallen de stemming depressief. Wie het stalklimaat niet goed in de vingers heeft, kan gezondheidsproblemen onder varkens verwachten. Loop voor de herfst de klimaatinstallatie na. Lees de pdf »

Voorjaar vraagt check klimaat

Overdag kan het al aardig warm worden, terwijl de nachten vaak koud zijn. Lees de pdf »

Laat de herfst u niet verrassen

De R zit weer in de maand. Sterke temperatuurverschillen tussen dag en nacht en toenemende wind kenmerken deze tijd van het jaar.Met gerichte maatregelen kunt u de nadelige invloed van het weer op het klimaat in de stal beperken. Lees de pdf »

Laat apparatuur de ventilatie regelen

In het vroege voorjaar wisselen de weersomstandigheden sterk. Er zijn grote temperatuurschommelingen en het kan hard waaien. Wijzig de stalventilatie daarom niet te drastisch. Lees de pdf »

Check de ventilatie

Boerderij geeft een aantal tips rond ventilatie in de zomer. Lees de pdf »

Marc Dijkerman

Of registreer je om te kunnen reageren.