Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Partij voor de Dieren scoort punt, maar wedstrijd is niet voorbij

De website varkensinzicht.nl is misleidend. De actie stapindestal kan alleszins door de beugel.

Uitspraak is een tussenstand

Het is een tussenstand. De Reclame Code Commissie (RCC) heeft de klachten van de Partij voor de Dieren namelijk niet geheel, maar gedeeltelijk gegrond verklaard. Aan de radiospotjes mankeerde niets volgens de RCC. Die wekken nergens uit de indruk dat alle varkenshouderijen in Nederland er zo uitzien als de bekijk- en bezoekbare boerenbedrijven met varkensvensters.

Misleidend beeld op varkensinzicht.nl

Met de websites www.varkensinzicht.nl en www.stapindestal.nl ligt dat anders. Daar had volgens de RCC moeten staan dat de bedrijven met zichtstallen allemaal nu al voldoen aan het varkensbesluit zoals dat in 2013 geldt. Door dat met name op varkensinzicht.nl niet te vermelden is volgens de RCC een misleidend beeld ontstaan, waardoor bezoekers kunnen denken dat alle varkenshouderijen er zo uitzien. En dat is niet zo. Echter, de kritiek richt zich vooral op varkensinzicht.nl . En die site, zegt die stichting, is altijd bedoeld geweest voor de doelgroep van varkenshouders, en niet het grote publiek. En varkenshouders, betoogt die stichting verder, weten dat prima. Die hoef je niet uit te leggen dat niet alle varkenshouderijen nu al 2013-bestendig zijn.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Kortom, het kan haast niet anders of Varkens in Zicht gaat in beroep tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie. Die zetelt overigens in Amsterdam Buitenveldert, vlakbij de Grachtengordel dus. Wat vals noem ik de tot nog toe gespeelde ronde daarmee een thuiswedstrijd voor de Partij voor de Dieren. Nu maar eens kijken hoe de scheidsrechter fluit in de tweede ronde, als uiterlijk 3 juni het beroep van Varkens in Zicht bij die RCC binnen is.

« vorige | volgende »

Foto

 • GXDOWNLOADS-BOE001340D01

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mick

  Moet je de site van varkensinnood maar eens lezen. En dat mag dan wel weer, die mogen alle boeren wel beledigen. Maar ja, dat komt door de zeer links ingestelde rechtsstaat in deze bananenreplubliek. Gelukkig lopen Thieme en co, politiek gezien, steeds meer buitenspel en daarom het is wenselijk om dit cluppie maar te laten degraderen naar de kelders van dit land.

 • no-profile-image

  Mark

  Uiteindelijk is het alleen de partij van de de dieren die alles weten te overdrijven en te verdraaien. Uit "interesse" eens op hun site gekeken, en las het volgende bericht. Echt triest dat volwassen mensen zulke onwaarheden durven te vermelden en daarnaast het land mogen REGEREN! De varkenshouderij gaat met deze promotie de goede kant op, ga zo door!!! Op deze manier wordt de wind onder de vleugels van de partij van de dieren weggenomen. Dit is de link naar het bericht op de site van de pvdd: http://www.partijvoordedieren.nl/news/view/959

Of registreer je om te kunnen reageren.