Varkenshouderij

Achtergrond 261 x bekeken

Vion breidt uit met Britse pizza en worst

Voedingsconcern Vion neemt een meerderheidsaandeel in het Engelse voedingsmiddelenbedrijf J&J Tranfield.

Hierover hebben beide partijen overeenstemming bereikt. J&J Tranfield is gespecialiseerd in de productie van worst en pizza's voor de Engelse supermarkt-, en food servicemarkt. Het bedrijf realiseert een omzet van jaarlijks ongeveer 175 miljoen euro. De deelname in J&J Tranfield sluit aan op de foodstrategie van Vion en het belang dat het bedrijf hecht aan de Engelse markt.

Engeland is voor Vion een belangrijke markt, op dit moment vooral voor bacon en vers vlees richting retail. De gemaksmarkt in Engeland is sterk in ontwikkeling. Daarbij groeit de behoefte aan leveranciers die in een ruim assortiment kunnen voorzien. Met de deelname in J&J Tranfield is Vion in staat een attractiever assortiment voedingsmiddelen voor de Britse markt aan te bieden.

Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van productie, innovatie, logistiek en verkoop. Het huidige management van J&J Tranfield blijft verbonden aan het bedrijf en verantwoordelijk voor de operationele aansturing. Een overnamesom is niet bekend gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.