Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Verhofstadt hekelt landbouwsubsidies op EU-Afrikatop

De Belgische eerste minister Guy Verhofstadt heeft zaterdag de Europese landbouwsubsidies gehekeld.

De subsidies verhinderen de Afrikanen om te concurreren en een duurzame groei van hun economie te realiseren, tekent persbureau Belga uit de mond van Verhofstadt op tijdens zijn toespraak op de EU-Afrikatop in Lissabon. "We moeten onze markten openen voor de Afrikaanse producenten", meent hij. Volgens Verhofstadt staat de Europese politiek van subsidies elke vorm van concurrentie in de weg.

Verhofstadt liet ook zijn licht schijnen over de effecten van de klimaatverandering op het Afrikaanse continent. "Is het niet bijzonder cynisch dat Afrika het belangrijkste slachtoffer is van de opwarming van onze planeet", vroeg hij zich af.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arend

  Ja jij hebt makkelijk praten met je dikke beurs.

 • no-profile-image

  sloeber

  Ja dat is altijd lachen met deze geleerde heren. Alleen geloof ik dat Verhofstadt nu wat achterloopt.Ik dacht dat de lage prijzen nu niet meer de schuld van alle ellende in Afrika waren, maar de hoge prijzen van alle grondstoffen waardoor de mensen niet veel meer kunnen kopen.Persoonlijk denk ik dat het allemaal niets uitmaakt.De meeste landen daar worden bestuurd door een stelletje boeven.Nepotisme van het zuiverste soort.

 • no-profile-image

  Leen

  Afrikanen concureren? In de eerste plaats: de meesten zijn hier al. De rest heeft honger, dat wil Novib en co je doen geloven. Die inkomenssteun is nodig omdat de boter kaas en eieren al 40 jaar hetzelfde opbrengen terwijl Jan en Alleman er jaarlijks 3% bijkrijgen. Boeren hebben de inflatie nooit gecompenseerd gehad en derhalve meer recht op actievoeren dan de Politie.
  Ik heb gezegd, Calimero

 • no-profile-image

  henk

  ze moeten eerst eens stoppen met die burgeroorlogen in afrika ,zo komen ze nooit een stap verder.zimbabwe was de graanschuur van afrika en wat is daar gebeurd?de bevolking leeft nu in armoede.dat komt zeker ook door de europes landbouwsubsidies ?

 • no-profile-image

  Paul

  Misschien moet Verhofstad eerst in eigen land maar eens orde op zaken stellen, voor hij aan de wereldproblemen begint.

 • no-profile-image

  hendrikus

  die belgische eerste minister,kan die geen tweede minister worden

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.