Varkenshouderij

Achtergrond 166 x bekeken

Varkensprijs in houdgreep

In de varkenshandel wordt veel gespeculeerd over mogelijke afspraken in Duitsland tussen producenten verenigd in de Vereinigungspreis en slachterijen om dit jaar de prijs onveranderd te houden. Zekerheid daarover wil niemand geven. Echter, het lijkt onwaarschijnlijk dat slachterijen zich lenen voor zulke overeenkomsten. Stel dat de vleesverkoop onverwacht erg tegenvalt, dan loopt dat in korte tijd enorm in de papieren.
De slachtaantallen in zowel Nederland als Duitsland liggen op een erg hoog niveau. In Duitsland zijn het er tegen de 950.000 per week en in Nederland rond de 300.000. Dit zijn onmiskenbaar drukke weken voor de slachtsector. Volgende week komen er opnieuw veel slachtrijpe varkens op de markt.
De vleesverkoop is maar heel gewoontjes. De voorkant van het varken verkoopt het beste. Het midden staat iets onder druk en hammen doen onveranderd. De Deense notering voor week 50 zakte ongeveer 2,5 cent. Dat wijst erop dat de grootste exporteur van Europa nog niet weet te profiteren van de Brusselse exportsteun. In Nederland is ook nog niet te merken dat de EU maatregel de vleesverkoop stimuleert laat staan prijsverhogend werkt.

prognose

onveranderd

Of registreer je om te kunnen reageren.