Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Rek uit biggenprijs

De biggen vonden afgelopen week tamelijk vlug een koper. De gewichten zitten keurig in de range van 23 tot 25 kg. Ook worden er wekelijks nog heel wat biggen geslacht voor het vlees. Het aanbod loopt langzaam iets terug. Zo lijkt er weinig aan de hand, als niet veel mesters langzamerhand beginnen te morren. Na een stijging van de notering met ongeveer €9 binnen 2 maanden is het wel even genoeg. Het voer is duur, mestafzet kost een vermogen en de varkensprijs wil maar niet aantrekken. Bovendien lijkt een snel herstel van de varkensprijs er nog even niet in te zitten.
Positief is de kooplust van de Spanjaarden. Die bestellen vlot biggen en zijn ook bereid meer te betalen. Dat vertaalde zich deze week nadrukkelijk in de Spaanse noteringen die zelfs €5 omhoog schoten. De Zamora-notering voor biggen van 20 kg zit nu op €30.
In de biggenmarkt lijkt het prijsplafond voorlopig even bereikt. Richting het eind van het jaar bevriezen de noteringen langzaam. Komende week zit er mogelijk nog een kleine stijging in. Maar dan is het voor dit jaar weer gebeurd, althans zo ziet het er nu naar uit.

prognose

hooguit €1 erbij

Eén reactie

  • no-profile-image

    martin smits

    Kunt u op uw sms dienst ook de weekelijkse biggenprijzen vermelden.

    Met vriendelijke groeten,

    Martin Smits

Of registreer je om te kunnen reageren.