Varkenshouderij

Achtergrond 173 x bekeken

Onzekere tijd voor varkensprijs

De druk op de varkensprijs neemt iets toe. Volgende week is er weinig handel. Vooral in Duitsland stellen slachterijen vanaf donderdag hun slachtplannen naar beneden bij. Het zal daarom niet meer lukken de grote aantallen varkens te verwerken zoals in de afgelopen weken. Na volgende week volgen er nog 2 lastige weken, zodat lang niet alle varkens verwerkt worden. Het nieuwe jaar begint daarom met een groot varkensaanbod en consumenten die door hun budget heen zijn en zuinig aan moeten doen. Prijsdruk ligt dus voor de hand.
Klein lichtpuntje is dat er voor het Russisch-Poolse vleesconflict na 2 jaar eindelijk een oplossing is gevonden. Als Polen volgend jaar weer vlees mag exporteren naar Rusland, creëert dat meer marktruimte voor andere landen in Oost-Europa. De Polen dumpten de afgelopen jaren noodgedwongen veel vlees in omringende landen.
Afgelopen week het werd het vlees goed prijshoudend verkocht. Volgende week gaat dat ook redelijk lukken. Voor kerst doen ribben het goed. De hammen noteren moeizaam onveranderd. In navolging van de Duitse, zal de Nederlandse prijs ook gelijk blijven komende week.

prognose

gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.