Varkenshouderij

Achtergrond 173 x bekeken

Flauwe biggenmarkt

Op de biggenmarkt is het traditioneel rustig in de laatste weken van het jaar. Dat is dit keer niet anders. Omdat er minder varkens worden geslacht, ontstaat er direct minder ruimte om biggen te plaatsen. Ook de export staat tijdelijk op een lager pitje. Wel worden wekelijks nog biggen uit de markt genomen voor de slacht. Dat compenseert de stroeve plaatsing een fractie.
Iedereen kijkt al vooruit naar de eerste volledige werkweken van volgend jaar. Dan zal blijken welke kant het opgaat in de biggenmarkt en vooral wat de export gaat doen. Voor veel betrokkenen uit de handel is dat nu nog erg onzeker. Hoe sterk en wanneer gaat de Spaanse markt aantrekken? Wat doet het weer? Bij vorst zijn veel stallen in Oost-Europa niet geschikt om vol te rijden. Het belangrijkste is of mesters er vertrouwen in hebben dat de varkensprijs aantrekt in 2008.
Volgende week blijft de notering gelijk. De markt moet eerst weer op gang komen.

prognose

gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.