Varkenshouderij

Achtergrond 238 x bekeken 3 reacties

Enorme druk op varkensprijs

Voor de varkensprijs komen er een aantal bijzonder lastige weken aan. Vooral in Nederland is er nauwelijks vraag naar vlees en zakt de prijs. Daarom staan de roepprijzen van de slachterijen te hoog. Duitse slachterijen die voor de eigen binnenlandse retailmarkt werken hebben het iets makkelijker. Vers vlees verkoopt voor kerst nog wel, zodat in Duitsland de prijsdruk kleiner is.
In Denemarken en België namen slachterijen al een voorschot op de slechte markt door hun notering te verlagen. Dat zal in Nederland en Duitsland begin 2008 ook gebeuren. Zoals de markt er nu voor staat met het grote aanbod en de slechte vleesverkoop, kan een grote correctie naar beneden begin 2008 niet uitblijven.

prognose

prijsdruk

Laatste reacties

 • no-profile-image

  k uit zuid

  Hoe zo prijs val de prijs moet omhoog heel december al 6 cent te weinig uit betaald kosten moeten betaald worden voer duur mest duur varkens en biggen goed koop. In de winkel was het toch verkocht volgen vak blad allen producent merk er niets van. Fijn sovion ZLTO toch van de BOEREN !!!!!!! Mooi vergeten waar ze al dat geld geplukt hebben

 • no-profile-image

  bert

  iedereen schrijft de roepprijzen omlaag.
  de slachterij hoeft alleen maar in te haken.
  dus de prijs gaat zakken. de pers bepaald, niet de werkelijkheid.

 • no-profile-image

  WW

  Hoezo, naar beneden, de laatste weken konden we de vraag vanuit de slachterij nauwelijks bijbenen maar verhogen was er niet bij wat wel zeer recht vaardig zou zijn maar door onder andere het schrijven in de dag en week bladen is dit niet gebeurd. Boerderij noemt zich onafhankelijk maar deze verslag gever is een verleng stuk van de slachterij.
  Prettige kerstdagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.