Varkenshouderij

Achtergrond

Canadese varkenboer Pickton schuldig aan zes moorden

De Canadese varkensboer Robert Pickton, die is aangeklaagd voor de moord op 26 vrouwen, is zondag door een rechtbankjury schuldig bevonden voor moord op zes van hen.

Hem hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. De jury in de rechtbank in New Westminster oordeelde echter dat het om moord met verzachtende omstandigheden gaat. De jury was het niet met de aanklager eens dat Pickton de moorden van te voren had gepland. Daardoor komt Pickton eventueel na 10 jaar celstraf in aanmerking voor een voorwaardelijke vrijlating. Een tweede proces over de andere twintig vrouwen volgt later.

De 58-jarige Pickton zou in de gevangenis tegen een undercoveragent hebben verklaard dat hij 49 vrouwen, vooral prostituees en drugsverslaafden uit een achterbuurt van Vancouver, heeft omgebracht. Hij zou daarmee de grootste seriemoordenaar in Canada ooit zijn.

De moorden zouden tussen 1978 en de arrestatie van Pickton in 2002 zijn gepleegd. Pickton woonde op een afgelegen stuk land aan de oostkant van Vancouver en lokte vrouwen naar zijn woning naast zijn slachterij, waar hij ze om het leven bracht.

In en rond de boerderij van de varkensboer zijn de overblijfselen gevonden van zeker zes vrouwen. De politie vond slechts delen van de lichamen van de slachtoffers die afgeslacht waren en in stukjes gehakt. Pickton vermengde het veelal met het slachtvlees van zijn varkens. Delen die niet te vermalen waren, zoals handen, hoofden en voeten heeft de politie in zijn koeling aangetroffen.

De details in deze zaak waren zo gruwelijk dat de juryleden en journalisten die het proces volgen psychische ondersteuning kregen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.