Varkenshouderij

Achtergrond 215 x bekeken

Weer plusje biggenprijs

De verschillende biggennoteringen zijn afgelopen week nogmaals een €1, of zoals Vion zelfs €1,50 verhoogd. Verzamelbiggen voor de Spaanse en Poolse markt zitten in de plus. Het plaatsen van grote koppels biggen in zowel binnen- als buitenland kost duidelijk meer moeite. Het gevolg is dat het prijsverschil tussen de restbiggen en de grote koppels biggen met gemiddeld €4,00 klein is.
Op de Duitse markt vindt heel voorzichtig een kleine omslag plaats. De Nedersaksen-notering neigde deze week een €1 te stijgen. Volgende week wordt duidelijk of er uiteindelijk op de Duitse markt ook een prijsstijging inzit. Volgens Duitse analisten is de thuismarkt momenteel in evenwicht. In Oost-Europa zit er iets beweging in de markt maar doemt tegelijkertijd het probleem op dat niet alle stallen geschikt zijn om voor de naderende winter vol te leggen.
De grootste druk is inmiddels van de biggenmarkt af. Van een grote prop biggen die nog in de stallen liggen is geen sprake meer en er komt veel ruimte beschikbaar om biggen te plaatsen. Deze ontwikkelingen bieden houvast voor een verdere prijsstijging komende week.

prognose

gelijk tot + €2

Of registreer je om te kunnen reageren.